Share

Op zaterdag 25 januari 2020 stond in het Sport in Genk Park aan de Emiel Van Dorenlaan in Genk de eerste halve finale in de Beker van België 2019-2020 op het programma tussen KRC Genk Ladies, in 2018 voor het eerst bekerfinalist, en RSC Anderlecht, voor het laatst bekerwinnaar in 2013.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies, de enige ploeg die dit seizoen in competitieverband punten wist af te snoepen van RSC Anderlecht, kon die prestatie niet evenaren of verbeteren in de halve finale van de Beker van België want vrouwelijk paars-wit won overtuigend op bezoek bij het team van trainer Eddy Bokken met 0-3.

KRC Genk Ladies voor hun halve finale thuis tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De doelpunten kwamen allemaal in de tweede helft eerst van Tine De Caigny met het hoofd na een schitterende voorzet van Sarah Wijnants (0-1, 52ste minuut), vervolgens van Elke Van Gorp op assist van Tine De Caigny (0-2, 68ste minuut) en tenslotte opnieuw van Tine De Caigny dit keer na een assist van Elke Van Gorp (0-3, 81ste minuut). Nog melden dat Tine De Caigny in de eerste helft met een kopbal het doelhout trof (19de minuut) en dat na de rust zowel Charlotte Tison als Tine De Caigny net voor het tweede doelpunt viel de paal op hun weg vonden (67ste minuut).  RSC Anderlecht speelt zo op zondag 19 april 2019 de finale tegen Standard, dat een dag later met 0-1 won op bezoek bij bekerhouder KAA Gent Ladies.

Luister naar Tine De Caigny (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sarah Wijnants (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Amber Tysiak (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

De finale zal niet zoals eerder foutief gemeld op de website van de KBVB (en op Sporza) in het Lotto Park van Anderlecht plaatsvinden maar wel op een nog aan te duiden neutraal veld.

Voor nog meer over de halve finales van de Beker van België ga naar:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht via:

Foto’s Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share