Share

Op paasmaandag 28 maart 2016 zette KSK Voorwaarts Zwevezele een belangrijke stap in de titelstrijd in derde klasse A. Het team van trainer Geert Van Hevel won thuis tegen KFC Turnhout met het kleinste verschil en nadat het in de eerste helft op achterstand kwam.

FC Turnhout, hier voor het duel op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele met vooraan de zusjes Larissa (9) en Stéphanie Van Gils (10). Foto - David Catry

FC Turnhout, hier voor het duel op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele met vooraan de zusjes Larissa (9) en Stéphanie Van Gils (10). Foto – David Catry

Dat gebeurde na een strafschopdoelpunt van ex-Belgian Red Flame Stéphanie Van Gils (0-1) die met haar zus Larissa in de spits stond bij de bezoekers. Na de pauze sloeg de thuisploeg echter terug met de gelijkmaker van Manon de Bart (1-1) en het winnende doelpunt van Tess Veegaete (2-1). Door deze overwinning komt KSK Voorwaarts Zwevezele nu terug tot op een punt van leider KV Mechelen Dames en met twee punten voorsprong op Maria-ter-Heide. Er zijn nog 4 speeldagen te gaan in derde klasse A.

Manon de Bart, het nummer 14 van KSK Voorwaarts Zwevezele, zorgde voor de gelijkmaker tegen Turnhout! Foto - David Catry

Manon de Bart, het nummer 14 van KSK Voorwaarts Zwevezele, zorgde voor de gelijkmaker tegen Turnhout! Foto – David Catry

Nu zaterdag 2 april 2016 ontvangt leider KV Mechelen het derde team van KAA Gent Ladies terwijl KSK Voorwaarts Zwevezele een korte verplaatsing maakt naar Merkem waar het tegen het beloftenteam van de blauw-witten gaat aantreden. Maria-ter-Heide tenslotte speelt zaterdagavond pas om 20 uur thuis tegen KFC Turnhout, dat met Karen Verrydt al een versterking binnen heeft voor volgend seizoen!

Dit waren de resultaten van de inhaalduels op maandag 28 maart 2016 in derde klasse A:
Strijland Gooik – KDC Ruddervoorde 2-0;
KSK Voorwaarts Zwevezele – KFC Turnhout 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Stéphanie Van Gils 0-1 op strafschop, Manon de Bart 1-1, Tess Veegaete 2-1.

Dit is de stand nu alle ploegen 22 wedstrijden hebben gespeeld:
1. KV Mechelen 22-56, 2. KSK Voorwaarts Zwevezele 22-55, 3. Maria-ter-Heide 22-53, 4. KAA Gent Ladies C 22-51, 5. FC Turnhout 22-36, 6. KSK Beveren 22-33, 7. KFC Merelbeke en SK Staden 22-31 (allebei 10+), 9. R. Knokke FC 22-29, 10. Strijland Gooik 22-26, 11. KDC Ruddervoorde 22-14, 12 Lentezon Beerse 22-13, 13. KWS Desselgem 22-9, 14. DV Famkes Merkem B 22-7.

Dit is het programma voor de 23ste speeldag op zaterdag 2 april 2016 om 15 uur:
Strijland Gooik – KFC Merelbeke (14u30);
KV Mechelen – KAA Gent Ladies C;
KWS Desselgem – KSK Beveren;
Lentezon Beerse – R. Knokke FC;
DV Famkes Merkem B – KSK V. Zwevezele (16u30);
KDC Ruddervoorde – SK Staden (19u);
Maria-ter-Heide – FC Turnhout (20u).

Foto - (c) Maria-ter-Heide

Foto – (c) Maria-ter-Heide

Voor nog meer nieuws over KFC Turnhout en de versterking met Karen Verrydt:
Website KFC Turnhout Dames

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond KSK V. Zwevezele – KFC Turnhout via:

Sportpix.be

Share