Share

Het Franse nationale vrouwenvoetbalteam heeft drie dagen na de eerste overwinning in een oefenwedstrijd tegen Zwitserland ook het tweede vriendschappelijke duel tegen datzelfde team gewonnen met dezelfde cijfers als afgelopen zaterdag!

De Zwitserse Ramona Bachmann rukt op naar voor, Amel Majri gaat in de achtervolging! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Frankrijk nog altijd onder leiding van Corine Diacre domineerde de wedstrijd maar het had moeite om de Zwitserse verdediging open te breken. Het kreeg zowel in de eerste als in de tweede helft enkele kansen maar scoren lukte niet tot Wendie Renard in het begin van het laatste kwartier een vrije trap van Sandie Toletti tegen de netten kopte (1-0, 77ste minuut). De centrale verdediger van Olympique Lyonnais zou nog een tweede keer scoren en dat vanop de strafschopstip nadat de ingevallen Kadidiatou Diani in de zestien foutief afgestopt werd door Thaïs Hurni (2-0, 90ste + 1′ minuut). Het was het 28ste doelpunt van Wendie Renard voor ‘les Bleues’ in 124 interlands! Frankrijk is al zeker van deelname aan het EK 2022 in Engeland. Zwitserland moet als tweede nog afwachten of het als beste tweede of eventueel via de barrages naar het eindtornooi kan!

Luister naar enkele reacties met ook de goals dankzij FFF TV:

***DIGEST:

Frankrijk – Zwitserland 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 77′ Wendie Renard 1-0, 90′ + 1′ Wendie Renard 2-0 op strafschop.

Scheidsrechter: Olga Zadinová (Tsjechië).

Bekijk de fotoreportage van David Catry en Dirk Vuylsteke rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share