Share

Het was al duidelijk in de duels tegen de Belgian Red Flames dat Nederland op dit ogenblik beter is dan Duitsland. Dat is in Venlo ook in het resultaat van hun onderlinge wedstrijd onder leiding van de Belgische scheidsrechter Viki De Cremer tot uiting gekomen. Nederland won met 2-1 en is zo ook eindwinnaar van het eerste Three Nations One Goal Tournament!

Foto – (c) DFB

De openingsfase in Venlo was spetterend. Alexandra Popp had de bezoekers op voorsprong kunnen trappen maar zij mikte op aangeven van Lena Lattwein de eerste kans over doel (3de minuut) en aan de overkant mikte Jill Roord vanop de rand van het strafschopgebied met rechts op de kruising waaarna Lieke Martens in de rebound van dichtbij met rechts nog over trapte (4de minuut). Nog voor het kwartier speelde Stefanie van der Gragt diep naar Vivianne Miedema. De spits van Arsenal legde af voor Jill Roord die met rechts Merle Frohms aan het werk zette (13de minuut). Kort daarna was het wel raak. De bal kwam via Lynn Wilms bij Miedema terecht, zij bediende Jackie Groenen en na een schot met rechts stond de Nederlandse voorsprong op het bord (1-0, 16de minuut).

Jackie Groenen opende de score in Venlo! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vijf minuten voor de rust probeerde Lieke Martens het vanop afstand maar het Duitse sluitstuk Merle Frohms bracht redding en ook op de rebound van Daniëlle van de Donk was ze bij de pinken! Nederland leek op weg naar een kleine voorsprong bij de rust maar Duitsland bleef attent. Alexandra Popp speelde vanop de zijlijn op rechts door naar Svenja Huth. De speelster die het openingsdoelpunt lukte tegen de Belgian Red Flames in Aken gaf de bal voor doel en Laura Freigang was goed naar het centrum gelopen om via Lize Kop de gelijkmaker aan te tekenen (1-1, 44ste minuut). In de toegevoegde tijd van het eerste luik zette Klara Bühl nog een actie op met een schot over de grond met rechts maar dit keer niet voorbij de doelvrouw van de Oranje Leeuwinnen!

Laura Freigang, hier tijdens een wedstrijd met Duitsland WU23 in Tubeke, scoorde in Venlo voor het A-elftal van Duitsland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook in het begin van de tweede helft was deze Nederland – Duitsland leuk om volgen met kansen langs beide kanten. Daniëlle van de Donk kopte over (49ste minuut), Dzsenifer Marozsan zette Lize Kop aan het werk (53ste minuut), Klara Bühl vond op aangeven van de ingevallen Lea Schüller het sluitstuk van Ajax eveneens op haar weg (57ste minuut) en Lieke Martens mikte naast (58ste minuut). Drie minuten later viel de beslissing. De speelster van FC Barcelona zette Jill Roord op weg naar het Duitse doel. Haar schot werd door Merle Frohms tegen de lat gewerkt en Daniëlle van de Donk was het meest alert om de bal van dichtbij binnen te koppen (2-1, 61ste minuut). Daarna werd het vooral bij de thuisploeg minder. De Nederlandse verdediging gaf nog twee enorme kansen weg maar Lize Kop en Lynn Wilms hielden Lea Schüller van de gelijkmaker (69ste minuut) terwijl Klara Bühl een andere kans nipt over het doel schoot (83ste minuut). De regerende Europese kampioen won zo van de regerende Olympische kampioen! Nederland won overigens pas voor de 3de keer in de geschiedenis tegen Duitsland. Bij de laatste overwinning op donderdag 16 maart 2000 was Sarina Wiegmann, de vertrekkende coach bij vrouwelijk Oranje, nog speelster bij de Oranje Leeuwinnen!

Bekijk een samenvatting dankzij Ons Oranje:

***DIGEST:

Three Nations One Goal Tournament – Woensdag 24 februari 2021 –  Stadion De Koel, Venlo:

Nederland – Duitsland 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 16′ Jackie Groenen 1-0, 44′ Laura Freigang 1-1, 61′ Daniëlle van de Donk 2-1.

*Nederland speelde met: Lize Kop; Lynn Wilms, Stefanie van der Gragt, Aniek Nouwen, Merel van Dongen (46′ Kika van Es); Jill Roord, Jackie Groenen, Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk (72′ Lineth Beerensteyn); Lieke Martens, Vivianne Miedema (87′ Katja Snoeijs).

Bondscoach: Sarina Wiegman.

Kwamen niet in actie: Sari van Veenendaal, Barbara Lorsheid, Anouk Dekker, Inessa Kaagman, Victoria Pelova, Renate Jansen, Ashleigh Weerden, Danique Kerkdijk, Sippie Folkertsma.

*Duitsland speelde met: Merle Frohms; Sophia Kleinherne, Lena Sophie Oberdorf, Lena Lattwein (26′ Kathrin Hendrich), Sara Doorsoun; Svenja Huth (81′ Sydney Lohmann), Dzsenifer Marozsan (70′ Tabea Wassmuth), Sara Däbritz, Alexandra Popp; Klara Bühl, Laura Freigang (46′ Lea Schüller).

Bondscoach: Martina Voss-Tecklenburg.

Kwamen niet in actie: Laura Benkarth, Stina Johannes, Maximiliane Rall, Sjoeke Nüsken, Jana Feldkamp, Felicitas Rauch, Linda Dallmann, Etonam Nicole Anyomi.

*Gele kaarten: geen.

Met Viki De Cremer als scheidsrechter (centraal) en Ella De Vries (links) en Joline Delcroix (rechts) als assistenten stond Nederland-Duitsland onder een Belgische leiding. Loïs Otte was de vierde ref bij het laatste duel in het Three Nations One Goal Tournament 2021! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

*Scheidsrechter: Viki De Cremer (België);

Assistent-scheidsrechter: Ella De Vries (België) en Joline Delcroix (België);

Vierde scheidsrechter: Loïs Otte (België);

Toeschouwers: 0.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share