Share

Op donderdag 25 februari 2021 heeft de Zwitserse recordinternational Lara Dickenmann haar afscheid aangekondigd als speelster bij de regerende Duitse kampioen VfL Wolfsburg. Zij is daar bezig aan haar zesde seizoen nadat ze eerder in het Europese clubvoetbal furore maakte in Frankrijk bij Olympique Lyonnais!

Luister naar de video waarin Lara Dickenmann haar afscheid aankondigde via Wölfe TV:

Haar grote droom was ooit de UEFA Women’s Champions League te winnen. Dat lukte haar twee keer met Olympique Lyonnais, de eerste Franse club die deze trofee won en waar ze ook zes seizoenen speelde, tijdens de finales op Craven Cottage in Fulham (Londen) tegen Turbine Potsdam (2-0-winst) waar ze ook een doelpunt scoorde en in het Olympisch Stadion van München tegen 1.FFC Frankfurt (eveneens 2-0-winst)!

Bekijk haar fantastisch doelpunt voor Lyon in de kwartfinale van de UWCL tegen Zvezda Perm op weg naar de finale van 2011 met dank aan Eurosport:

Met Zwitserland, het land waarvoor ze in totaal 135 interlands speelde en 53 scoorde kwam ze zowel uit op het WK 2015 in Canada als op het EK 2017 in Nederland! Ze begon haar carrière in Zwitserland bij SC Kriens en ze speelde voor DFC Sursee. Toen ze in de Verenigde Staten ging studeren speelde ze collegevoetbal bij Ohio State Buckeyes. Na tussenstops bij de New Jersey Wildcats en Jersey Sky Blue keerde ze in 2008 terug naar Zwitserland waar ze nog uitkwam voor FC Zürich vooraleer ze in 2009 naar Olympique Lyonnais verkaste waar haar succesverhaal begon. Ze werd in totaal 6 keer Frans kampioen, 5 keer Zwitsers kampioen, 4 keer Duits kampioen, ze won 4 Franse bekers en 5 Duitse bekers en werd maar liefst 8 keer verkozen tot Zwitsers voetbalster van het jaar!

Lees nog meer via:

Website VfL Wolfsburg

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

Share