Share

Het was oorspronkelijk gepland in het Lotto Park op zondag 23 mei 2021 na de wedstrijd in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League tegen Club YLA. Uiteindelijk vond de uitreiking van de trofee voor de winnaar, de Belgische landskampioen 2021, plaats in Anderlecht op zaterdag 5 juni 2021.

Laura Deloose zegt tegen Britt Vanhamel en de fotograaf. Zie je dit? Zo’n grote trofee, voor ons hé!!! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht zorgde onder leiding van trainer Patrick Wachel en zijn assistent Miguel Atilio voor een fantastisch seizoen in eigen land in de Women’s Scooore Super League. Het speelde in totaal 24 competitiewedstrijden en daarvan won het er 21 (17 in de reguliere competitie en 4 in play-off 1). De grootste uitwinst in deze competitie zette RSC Anderlecht al op de tweede speeldag neer toen het op zaterdag 5 september 2020 met 0-11 ging winnen op bezoek bij SV Zulte Waregem. De grootste thuiswinst noteerden we iets meer dan twee maanden later op zondag 8 november 2021 in het Begijnhofstadion van Overijse tegen KRC Genk Ladies toen het 10-0 werd.

Laura De Neve krijgt de trofee van de Women’s Scooore Super League uitgereikt door Katrien Jans, directrice van het vrouwenvoetbal bij de KBVB! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht speelde ook 2 keer gelijk in play-off 1 en dat op bezoek bij OHL Women (0-0 op zaterdag 17 april 2021) en uit bij Club YLA (2-2 op zaterdag 1 mei 2021). De enige nederlaag van het seizoen noteerden we op zaterdag 27 maart 2021 in het Lotto Park tegen stadsgenoot FWS Woluwe (0-1). Vrouwelijk paars-wit scoorde in totaal 114 keer en het moest maar 9 doelpunten toestaan. Duizelingwekkende cijfers die in elk geval niet eenvoudig te evenaren zullen zijn.

De technische staf en de speelsters van RSC Andelrecht die in 2021 voor de vierde keer op rij Belgisch landskampioen werden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was niet alleen een seizoen met een nieuwe landstitel maar ook één met enkele trofeeën. Tine De Caigny won in januari 2021 voor de eerste keer de Gouden Schoen als opvolgster van drievoudig winnares Tessa Wullaert, die ook de topschutster van deze eerste editie in de Women’s Scooore Super League was met in totaal 38 doelpunten (30 in de reguliere competitie en 8 in de play-offs). Aanvoerster Laura De Neve was eind mei 2021 de allereerste winnares van de ‘Profvoetbalster van het jaar’.

U kan hieronder nog eens alle doelpunten van RSC Anderlecht in de Women’s Scooore Super League in het seizoen 2020-21 bekijken met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond de uitreiking van de trofee van de Women’s Scooore Super League aan RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Bekijk ook nog de huldiging door de gemeente Anderlecht later op de dag via:

Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share