Share

Op zondag 6 juni 2021 kroonde Bayern München zich voor de vierde keer tot landskampioen in het Duitse vrouwenvoetbal. Het haalde het voor VfL Wolfsburg en TSG Hoffenheim 09, de toekomstige club van Gouden Schoen Tine De Caigny, dat zich voor het eerst voor de UEFA Women’s Champions League wist te plaatsen.

Foto – (c) Bayern Mûnchen

Bayern München had voor de aftrap twee punten voorsprong op (58 tegenover 56) en een beter doelsaldo (+65 tegenover +46) dan bekerwinnaar VfL Wolfsburg, dat de voorbije 4 seizoenen Duits landskampioen was. Het had in principe dus aan een punt genoeg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de verliezende bekerfinalist Eintracht Frankfurt. Het team van coach Jens Scheuer nam echter nog voor het halfuur alle twijfel weg door twee keer te scoren via international Linda Dallmann (1-0, 17de en 2-0, 25ste minuut). Een eigen doelpunt van aanvoerster Laura Störzel na een voorzet van Klara Bühl zorgde voor de 3-0 (65ste minuut) terwijl Lea Schüller, die op zondag 21 februari 2021 in Aachen nog de 2-0 tegen de Belgian Red Flames scoorde, in het slot de 4-0-eindstand op het bord zette (90ste minuut). Bayern München is zo na 1976, 2015 en 2016 voor de vierde keer Duits landskampioen geworden.

Bekijk de video met de samenvatting van Bayern München – Eintracht Frankfurt via Magenta Sport:

Bekijk nog meer rond de titel van Bayern München dankzij Bayern TV:

Bekerwinnaar VfL Wolfsburg, dat na dit seizoen afscheid neemt van doelvrouw Friederike Abt, de Zwitserse Lara Dickenmann (stopt), de Noorse Ingrid Engen (meer dan waarschijnlijk naar FC Barcelona), de Duitse Olympisch kampioene Lena Goeßling, de Hongaarse Zsanett Jakabfi (stopt) en de Zweedse Fridolina Rolfö, won thuis wel nog met ruime 8-0-cijfers tegen Werder Bremen o.a. dankzij drie doelpunten van de Poolse Ewa Pajor maar die grote overwinning was enkel nog goed voor de geschiedenisboeken.

Bekijk een samenvatting van VfL Wolfsburg – Werder Bremen dankzij Wölfe TV:

VfL Wolfsburg speelt volgend seizoen net als TSG Hoffenheim 09, dat op de derde plaats eindigde met 44 punten uit 22 duels. UEFA Women’s Champions League. Het toekomstige team van Tine De Caigny, winnares van de vijfde Belgische Gouden Schoen in het vrouwenvoetbal, won met 1-3 op bezoek bij de rode lantaarn en het al gedegradeerde MSV Duisburg. De Oostenrijkse Nicole Billa lukte daar nog twee doelpunten waardoor ze haar seizoenstotaal als topschutter in Duitsland op 23 treffers bracht. Laura Freigang van Eintracht Frankfurt werd in dit klassement tweede met 17 doelpunten, Lea Schüller derde met 16 goals. Nog meegeven dat naast MSV Duisburg ook SV Meppen volgend seizoen een reeks lager zal uitkomen.

Bekijk het duel MSV Duisburg – TSG Hoffenheim 09 nog eens volledig met dank aan MSV Duisburg TV:

Nog meegeven dat het Duitse vrouwenvoetbal op zondag 6 juni 2021 tijdens Bayern München – Eintracht Frankfurt ook nog afscheid van een levende legende namelijk de 34-jarige Simone Laudehr. Zij won als speelster alle mogelijke titels namelijk de wereldtitel in 2007, Europees kampioen in 2009 en 2013, Olympisch kampioen in 2016, de UEFA Women’s Cup in 2009, de UEFA Women’s Champions League in 2013, de Duitse beker in 2009, 2010 en 2014 en uiteindelijk ook nog om af te ronden in haar laatste wedstrijd de Duitse landstitel in 2021!

Simone Laudehr, hier tijdens de finale van het EK 2013 in Zweden, toen ze voor de tweede en laatste keer Europees kampioen werd met Duitsland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Lees nog meer over de Duitse Flyeralarm Frauen-Bundesliga via:

Website Duitse Voetbalbond DFB

En over de titel van Bayern München via:

Website Bayern München

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share