Share

Op zaterdag 13 en zondag 14 november 2021 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Women’s Scooore Super League, in de eerste klasse en in de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal. U kan hieronder alle resultaten bekijken.

***1ste klasse B – 10de speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – Kontich 2-1;

KRC Genk Ladies – RFC de Liège 0-0;

VK Tienen Eva’s – FW Diksmuide Merkem 2-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier:

Standard B – RSC Anderlecht B 0-0;

KAA Gent Ladies B – Wuustwezel 2-1;

Zondag 14 november 2021:

OHL Women B – VC Moldavo 6-3;

ASE De Chastre bye;

Het duel tussen KV Mechelen en Ren. AEC Mons Ladies werd verplaatst naar zaterdag 8 januari 2022!

KV Mechelen blijft leider met 25 punten uit 9 duels. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is tweede op 1 punt van de leider maar met een wedstrijd meer gespeeld. Het beloftenteam van OH Leuven is derde met 22 punten uit 8 duels. KSK Voorwaarts Zwevezele is knap vierde met 18 punten uit 9 wedstrijden. Kontich is nu vijfde met 15 punten uit 9 duels. Onderaan won VK Tienen Eva’s voor het eerst zodat het nu op de 13de plaats 6 punten heeft uit 9 wedstrijden. Ook RFC de Liège heeft 6 punten uit 9 duels. ASE De Chastre blijft nog altijd op 1 punt staan na 9 wedstrijden.

***2de klasse A – 9de speeldag::

ASC Havinnes – Club Brugge B 1-5;

KSV Bredene – SC Eendracht Aalst Ladies B 2-1;

KAA Gent Ladies C – KSV Sottegem 1-2;

Olsa Brakel – Svelta Melsele 0-5;

SV Zulte Waregem B – E. Mazenzele Opwijk 2-0;

KHO Wolvertem Merchtem – Dames VK Egem 1-1;

Ren. AEC Mons Ladies B – Bosdam Beveren 5-0 forfait;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem blijft leider met nu 22 punten uit 8 wedstrijden. t Eendracht Mazenzele Opwijk blijft tweede met 18 punten uit 9 duels. KAA Gent Ladies C is derde met 17 punten uit  9 duels. Het beloftenteam van Club Brugge is vierde met 16 punten uit 8 duels. Zij spelen op woensdag 17 november 2021 om 19u30 thuis tegen de leider! KSV Sottegem en Svelta Melsele hebben ook 16 punten maar uit 9 wedstrijden. Onderaan won het beloftenteam van Renaissance AEC Mons Ladies voor het eerst dit seizoen. Het hoefde daarvoor zelfs niet te spelen want Bosdam Beveren gaf forfait! Daardoor komt het beloftenteam van Renaissance AEC Mons Ladies B met 4 punten uit 9 wedstrijden tot op een punt terug van het beloftenteam van SC Eendracht Aalst en Bosdam Beveren. Olsa Brakel staat nu alleen op de laatste plaats met 3 punten uit 9 duels.

***2de klasse B – 9de speeldag:

KSK Heist – FC Irlande Auderghem 0-5 forfait (*);

(*) Beide teams waren blijkbaar overeengekomen om pas om 15u te spelen in plaats van om 12u30, het oorspronkelijke uur van aftrap, maar dat was uiteindelijk niet aangepast op de website van de KBVB (en blijkbaar ook geweigerd door de KBVB) waardoor finaal de thuisploeg te laat kwam opdagen … Het wordt dus afwachten wat hierover zal beslist worden.

Update!!! Maandagavond 15 november 2021 om 19 uur stond er plots op de website 0-5!

ASE De Chastre B – RFC Aywaille 2-1;

VVC Brasschaat – RUS Loyers 2-5;

Olympic Club Charleroi – KVC Westerlo Ladies 0-7;

FWS Woluwe B – KV Mechelen B 1-2;

FC Alken – KVV Vosselaar 1-2;

Standard C – Sibret 6-0;

Gespeeld op woensdag 10 november 2021:

KVC Westerlo Ladies – Standard C 1-0;

***KVC Westerlo Ladies is nog altijd de leider in de 2de klasse B met 24 punten uit 9 duels. Dat zijn er evenveel als KVV Vosselaar dat een minder doelpuntensaldo heeft. Het beloftenteam van KV Mechelen is derde met 21 punten uit 9 wedstrijden, VVC Brasschaat vierde met 18 punten uit 8 duels en het beloftenteam van FWS Woluwe vijfde met 16 punten uit 9 wedstrijden. Onderaan hebben KSK Heist, FC Irlande Auderghem en RFC Aywaille alledrie 3 punten maar het wordt uitkijken wat het resultaat wordt van KSK Heist-FC Irlande Auderghem (zie hierboven)!

Update:FC Irlande Auderghem krijgt er dus uiteindelijk 3 punten bij waardoor het op 6 punten komt, KSK Heist en RFC Aywaille blijven op 3!

***Women’s Scooore Super League – 10de speeldag:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi 3-1;

Luister naar Kenza Vrithof (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Perrine Balant (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lotte Michiels (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 6-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Luister naar Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura De Neve (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Standard – Club YLA 2-2;

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies 1-3;

Gespeeld op zondag 14 november 2021:

OHL Women – KAA Gent Ladies 0-2;

Op de eerste speeldag van de terugronde noteerden we het eerste verlies van herfstkampioen OHL Women thuis tegen KAA Gent Ladies en de eerste overwinning van rode lantaarn FWS Woluwe thuis tegen Sporting de Charleroi! Maar ook SC Eendracht Aalst Ladies won op bezoek bij SV Zulte Waregem! Verder was er een ruime overwinning van RSC Anderlecht in het Lotto Park thuis tegen KRC Genk Ladies terwijl Standard en Club YLA de punten deelden! OHL Women heeft na 10 speeldagen 25 punten. Dat is er ééntje meer dan RSC Anderlecht, 3 meer dan Club YLA en 5 meer dan Standard. KAA Gent Ladies komt steviger op de vijfde plaats met nu 17 punten op 30! SV Zulte Waregem is 6de met 12 punten, KRC Genk Ladies 7de met 10 punten, SC Eendracht Aalst en Sporting de Charleroi staan 8ste met 6 punten en FWS Woluwe heeft nu helemaal onderaan 4 punten!

Bekijk ook nog deze video van RSCA TV:

Foto’s van alle wedstrijden van de openingsdag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share