Share

Het hing al een tijdje in de lucht en het is na de eerste overwinning van het seizoen een feit geworden. FWS Woluwe nam afscheid van Tiziano Rutilo als coach van het eerste elftal in de Women’s Scooore Super League.

Tiziano Rutilo was bij FWS Woluwe de opvolger van Audrey Demoustier. Nu vertrekt hij met opgeheven hoofd na de eerste winst van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het seizoen 2020-21 begon hij vanaf nul aan het avontuur in de Women’s Scooore Super League met nieuwkomer Sporting de Charleroi. Daar mocht hij acht wedstrijden coach zijn van de vrouwelijke Zebra’s waar hij een punt haalde. Daarna keerde Tiziano Rutilo terug naar FWS Woluwe waar hij eerder coach was het tweede elftal om deel uit te maken van de technische staf onder leiding van Audrey Demoustier. Begin dit seizoen nam hij haar taak over maar FWS Woluwe kende met een pak nieuwe gezichten een moeilijke start. Thuis tegen KAA Gent Ladies veroverde het op de vierde speeldag helemaal in het slot en dankzij een goal van Hanne Mylle een eerste punt dit seizoen. Pas bij de eerste wedstrijd van de terugronde tegen zijn ex-club Sporting de Charleroi volgde een eerste overwinning. Tiziano Rutilo was uiteraard tevreden met de winst maar dat het niet goed liep tussen de coach en de speelsters was al langer bekend. Enkele weken terug had hij zelf zijn ontslag ingediend met de afspraak te wachten tot voorzitter Jean-Jacques Collin een opvolger had gevonden. Die komt uiteindelijk uit eigen rangen want het is de 52-jarige Brusselaar Jahir Shehi, tot op heden T2 ter vervanging van Pierre Schoenfeld, die nu de hoofdtrainer wordt bij FWS Woluwe in de Women’s Scooore Super League!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share