Share

Op de dag dat de huidige technische staf ontslag heeft ingediend komt SC Eendracht Aalst Ladies met het nieuws dat Gunther Bomon de opvolger wordt van Raymond Loose als hoofdtrainer van de vrouwelijke Ajuinen in de Women’s Scooore Super League.

Gunther Bomon is geen onbekende in het Belgische vrouwenvoetbal. Tussen 1995 en 2002 beleefde hij zijn grootste successen in Aalst met vijf landstitels en twee nationale bekers! Later was hij ook coach bij o.a. RSC Anderlecht en Club Brugge. Hij zal moeten proberen SC Eendracht Aalst Ladies opnieuw aan punten te helpen in de  na nieuwjaar. Verder krijgt Ulrike De Frère, momenteel nog speelster bij het eerste elftal maar op zoek naar een diploma UEFA A als coach, de kans om het beloftenteam in de tweede klasse A te gaan leiden.

Ulrike De Frere wordt plots coach van het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

In het officiële bericht van de club op de website staat verder nog het volgende te lezen:

“Het clubbestuur was al enkele weken op zoek naar een opvolger voor Raymond Loose, omdat de resultaten tegenvielen en niet strookten met de ambitie om evengoed te doen dan vorig seizoen. Raymond Loose en ook keeperstrainer Mario De Bisschop hielden intussen de eer aan zichzelf. Het bestuur, staf en spelers wensen hen te bedanken voor het geleverde werk.

Er kwamen de voorbije maand heel wat spontane kandidaturen uit binnen- en buitenland, maar de Ladies kiezen dus voor een oude bekende. Bomon heeft een pak ervaring en kent het huis als Aalstenaar. Na zijn eerste succesvolle periode was hij nog hoofdcoach van de dames van Club Brugge, en werkte hij vervolgens nog als assistent-coach en scout in het herenvoetbal.”

Lees over het ontslag van de technische staf bij SC Eendracht Aalst Ladies eerder vandaag:

Vrouwenteam.be

Voor meer informatie kan U altijd terecht via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share