Share

De allereerste Women’s Ballon d’Or Ada Hegerberg en haar oudere zus Andrine Hegerberg zien op vrijdag 7 januari 2022 hun eigen boek ‘Ada og Andrine – på samme lag’ geschreven door Harald Rosenlow Eeg op de markt verschijnen in samenwerking met Strawberry Publishing.

Andrine (links) en Ada (rechts) kijken en lezen in hun eerste boek! Foto – (c) Ada Stolsmo Hegerberg

Het boek zelf dat als vertaalde titel heeft ‘Ada en Andrine – In hetzelfde team’ gaat uiteraard over de zussen Ada en Andrine. Ze zijn in het boek net verhuisd naar Sunndal. Dat is een nederzetting ingeklemd tussen hoge bergen, met groene voetbalvelden en voetbalgekke inwoners. Andrine is een eenling op het voetbalveld, ze is zo goed dat ze met het jongensteam speelt. Maar toch wil de coach niet dat ze tegen aartsvijand Rival speelt. Kleine zus Ada wil haar helpen, maar heeft ook haar eigen problemen; waarom moet het altijd over voetbal gaan? En waarom kan ze geen hond krijgen? In hetzelfde team is een verhaal over opkomen voor jezelf, over het vinden van je plek in het team, maar ook in de wereld, en over het gevoel dat ontstaat als de bal in het net rolt! 

Ada en Andrine Hegerberg gaven op hun facebookprofiel en hun instagramaccount aan dat ze enorm blij zijn met hun eerste boek. Het is geïnspireerd door volwassenen en kinderen uit hun opvoeding. Het is echter geen autobiografie al zullen er zeker parallellen in het werk aanwezig zijn. Het boek is voorlopig enkel in de Noorse taal te verkrijgen en voor snelle beslissers is het nuttig te weten dat de eerste 1000 exemplaren door beide zussen ondertekend zijn.

De allereerste Women’s Ballon d’Or zet haar handtekening in het boek! Foto – (c) Ada Stolsmo Hegerberg

Voor nog meer over het boek van Ada en Andrine Hegerberg ga naar:

Website ARK.no

Bekijk ook nog het boek uit 2018 van moeder Gerd Stolsmo de moeder van Ada en Andrine Hegerberg over haar dochters via:

ARK.no

Voor nog meer over Ada Hegerberg, de eerste Women’s Ballon d’Or kan U terecht via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share