Lierse heeft niet langer een team in de Super League vrouwenvoetbal maar het stond op vrijdag 5 augustus 2016, de dag van de openingsceremonie van de 28ste Olympische Zomerspelen in het Maracana Stadion van Rio de Janeiro, wel aan de aftrap van de nieuwe eerste klasse B in het profvoetbal bij de mannen. Er viel zowaar een geweldige ontknoping te beleven op Schiervelde in Roeselare.

Mike Vanhamel, de broer van Britt die tegenwoordig bij OH Leuven speelt en in actie kwam uit bij Moldavo, zorgde bij een 2-1-achterstand voor een assist voor Aurélien Joachim die de gelijkmaker binnentikte. Zowel Vanhamel als Joachim speelden vorig seizoen nog voor RWS Brussel, de onverwachte kampioen in de Proximus League die echter geen licentie kreeg om te promoveren en in het profvoetbal te blijven.

Wisselend succes bij het vrouwenteam van OH Leuven. Jong OHL won op bezoek bij Moldavo met 0-2, OH Leuven zelf ging met 1-0 onderuit in het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen. Coach Niki De Cock gaf iedereen speelgelegenheid bij het team uit de Super League.

In de Jupiler Pro League 1A verloor landskampioen Club Brugge verrassend op bezoek bij KV Oostende. Ook daar viel het doelpunt in de blessuretijd via Yassine El Ghanassy 1-0.

Bekijk de video met dank aan Proximus TV:

Uitslagen vrijdagavond:

Eerste klasse A:
KV Oostende – Club Brugge 1-0 (rust: 0-0).
Doelpunt: 90′ Yassine El Ghanassy 1-0.

Eerste klasse B:
KSV Roeselare – Lierse 2-2 (rust: 1-1)
Doelpunten: 29′ Koen Weuts 0-1, 43′ Samy Kehli 1-1, 61′ Davy Brouwers 2-1 op strafschop, 90′ + 3′ Aurelien Joachim 2-2.

Oefenduels vrouwenvoetbal op vrijdag:
VC Moldavo – OH Leuven (Super League) 1-0;
VC Moldavo – Jong OHL 0-2;

Buitenveldert – Ajax 0-4;
Belgian Red Flame Davina Philtjens scoorde al na 8 minuten het openingsdoelpunt voor haar nieuwe club (0-1). De andere goals kwamen van Marlous Pieëte 0-2 (56ste minuut), Dominique Vugts (ex-Lierse) 0-3 (58ste minuut) en Desiree van Lunteren 0-4 (73ste minuut).

Eerder gespeeld deze week:
VC Dames E. Aalst – Club Brugge 3-1;
RAS Jodoigne – KV Mechelen 0-6;
Tongeren DV – DVC Eva’s Tienen (Super League) 0-2;
Doelpunten: Janna Van Hove en Katjana Struys!
KAA Gent Ladies (Super League) – SV Zulte Waregem 5-0;
Doelpunten: Elke Van De Sompel, Chloé Vande Velde, Shari Van Belle, Kassandra Missipo, Isabelle Iliano.
Tongeren B – KOVC Sterrebeek 0-9;
DVC Eva’s Tienen – Standard 1-7 (last minute trainingspartijtje van 4 x 20 minuten);