DVC Eva’s Tienen heeft op zaterdag 24 november 2018 de topaffiche in de tweede klasse B op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht met het kleinste verschil gewonnen. Het beloftenteam van OH Leuven blijft nog altijd leider in deze reeks.

Het duel tussen het beloftenteam van RSC Anderlecht en DVC Eva’s Tienen bleef bijzonder lang zonder doelpunten. Strijd was er wel van het begin tot het einde. DVC Eva’s Tienen kwam na 71 minuten wedstrijd zelfs in de numerieke minderheid te staan na een tweede gele kaart (en dus rood) voor Kirsten Raemdonck maar toch waren het de bezoekers onder leiding van Hans Bergans die met de overwinning gingen lopen na een late winnende goal van Paulien Stas die de voorzet van Katrijn Pottie aan de eerste paal binnentike (0-1, 90ste minuut). DVC Eva’s Tienen springt over RSC Anderlecht B naar de vierde plaats!

Het beloftenteam van OH Leuven blijft leider na een eenvoudige en ruime overwinning op bezoek bij FC Fémina La Louvière, de laatste in de stand. Daar zorgde Jana Janssens voor 2 goals en 3 assists. Ook L. Janssens en M. Colson scoorden 2 keer.

Kijk hoe het beloftenteam van OH Leuven de overwinning vierde:
Fb Jana Janssens

Met onder meer 4 goals van Nina Van Orshaegen en een dubbel van Jitse Laenen won ook het beloftenteam van Moldavo vlot op bezoek bij RFC Luik (1-9). Zij staan nu op de tweede plaats samen met ASE De Chastre dat met 1-4 won op bezoek bij RES Couvin-Mariembourg onder meer dankzij twee goals van Stéphanie Jubary.

KV Mechelen nam thuis vlot afstand van FC Irlande Auderghem. Het werd 7-1 met onder meer 3 goals van Pure Eke en 2 van Shauny Polfliet. KHO Wolvertem Merchtem haalde het thuis tegen Sibret met 3-1 ondanks het feit dat het al heel vroeg op achterstand kwam. Doelpuntenmakers waren Laura Dziechciarek in de eerste helft voor de bezoekers (0-1, 10de minuut) en Annabel Jacobs (1-1, 55ste minuut), Juna Van Moer (2-1, 60ste minuut) en Tine Ceuppens (3-1, 64ste minuut) voor de thuisploeg! Midweeks verloor KHO Wolvertem Merchtem overigens het oefenduel tegen de Belgian Red Flames U15 met 0-4.

Standard C tenslotte won met 3-5 op bezoek bij Bokrijk Sport. Daar lukten 3 speelsters 2 doelpunten: Jill Huijnen voor de thuisploeg, Elena Arnoldy en Pauline Taquet voor de bezoekers!