Share

Op dinsdag 4 juni 2024 stond de vierde speeldag in de kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland op het programma. De Belgian Red Flames mochten vier dagen na hun winst op bezoek bij Tsjechië het deze keer in Sint-Truiden opnemen tegen dezelfde tegenstander terwijl wereldkampioen Spanje in Tenerife opnieuw Denemarken in de ogen keek.

Kamila Dubcova met het nummer 18 lukte het Tsjechische doelpunt op Stayen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De Belgian Red Flames kwamen dit keer niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Tsjechië, dat vanaf het begin van de wedstrijd sterker voor de dag kwam en ook nog voor halfweg de eerste helft op voorsprong klom. Bij een diepe bal duwde Tereza Szewieczková van Slavia Praag Amber Tysiak van West Ham United opzij waarna ze de bal richting het centrum van het doel speelde en Lisa Lichtfus niet meer kon doen dan de bal tegen het lichaam van Kamila Dubcova (AC Milan) te deviëren waarna de Tsjechische vervolgens met haar linkervoet in het lege Belgische doel kon binnen tikken (0-1, 19de minuut). De wedstrijd schommelde in de tweede helft in de gietende regen tussen een Belgische gelijkmaker en een tweede doelpunt van de bezoekers. Het was uiteindelijk de thuisploeg die scoorde dankzij een voorzet van Jill Janssens die aan de tweede paal binnengekopt werd door Jassina Blom (1-1, 78ste minuut). Beide speelsters waren even over het uur ingevallen en ze zorgden met hun sterke invalbeurt ook voor de ommekeer. Tsjechië eindigde nog met tien na een rode kaart voor de ingevallen Alena Peckova die Jassina Blom de weg naar het doel versperde (81ste minuut) maar de Belgian Red Flames konden in het slot niet van de numerieke meerderheid profiteren om de volle buit binnen te halen. Mathematisch blijft na deze vierde speeldag voor het team van bondscoach Ives Serneels mathematisch alles mogelijk. Het kan zich nog rechtstreeks plaatsen en indien dat niet lukt krijgen ze een herkansing via de play-offs later dit jaar.

Jassina Blom kopte zopas de gelijkmaker binnen. De Belgian Red Flames gaan dan toch niet thuis verliezen tegen Tsjechië! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Later op de avond verzekerde Spanje zich in Tenerife van de eerste plaats in deze groep en de daarbij horende rechtstreekse kwalificatie voor het eindtornooi in Zwitserland door in Tenerife een 0-2-achterstand tegen Denemarken om te draaien in een 3-2-overwinning!

***Dit waren de doelpuntenmakers op dinsdag 4 juni 2024 in groep A2:

België – Tsjechië 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 19′ Kamila Dubcova 0-1, 78′ Jassina Blom 1-1.

Bekijk de samenvatting met dank aan VRT / Sporza / RBFA:

Spanje – Denemarken 3-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 4′ Janni Thomsen 0-1, 72′ Janni Thomsen 0-2, 74′ Bruna Vilamala 1-2, 77′ Irene Paredes 2-2, 90′ + 2′ Lucia Garcia 3-2.

Bijzonderheid: 68′ Maja Bay Ostergaard redt strafschop van Mariona Caldentey (Spanje).

Bekijk een samenvatting dankzij Se Futbol:

***De stand na de 4de speeldag:

Spanje 4-12 (15-3);

Denemarken 4-6 (9-8);

België 4-4 (5-13);

Tsjechië 4-1 (4-9);

Spanje is zeker van kwalificatie voor het EK Vrouwenvoetbal 2025 in Zwitserland!

***Dit zijn de volgende wedstrijden in groep A2:

*Vrijdag 12 juli 2024:

België – Denemarken (in Sint-Truiden, 20u);

Tsjechiê – Spanje (Chomutov);

Dinsdag 16 juli 2024:

Spanje – België (in La Coruna, 19u);

Denemarken – Tsjechië (in Vejle; 19u;

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem en Stijn Audooren rond TsjechIê – België via:

Sportpix.be

Lees nog over de eerste winst van België tegen Noorwegen op Stayen op 23/05/2015 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share