Share

Ingrid Vanherle, ex-meervoudig Belgisch landskampioen en bekerwinnaar met 51 interlands achter haar naam, krijgt op dinsdag 5 juli 2016 een interview in Humo! Als Chef jeugd bij Standard en plusmama van Rode Duivel Axel Witsel werd ze aan de tand gevoeld door collega Stefanie de Jonge op pagina 42 tot en met 47.

Axel Witsel aan de bal tijdens de kwartfinale van het EK 2016 in Rijsel tegen Wales. Foto - Sportpix.be/David Catry

Axel Witsel aan de bal tijdens de kwartfinale van het EK 2016 in Rijsel tegen Wales. Foto – Sportpix.be/David Catry

Ze verdedigt in het interview de inmiddels door velen verguisde maar nog altijd in functie zijnde bondscoach Marc Wilmots waarvan ze zegt dat ondanks het feit dat hij kritiek krijgt op zijn taktisch inzicht hij heel goed is in relationele zaken en dat hij gelijk heeft dat hij zich daarop concentreert want hij heeft zoveel talent in de ploeg dat daar een hechte groep van maken het belangrijkste is. Het gesprek waarin ook het vrouwenvoetbal (Ingrid spreekt over haar carrière en ook over de Women’s BeNeLeague waarvan zij directrice was) aan bod komt werd afgenomen voor Belgiê-Wales, de kwartfinale van het EK 2016 in Rijsel. Na dat duel vertrok Ingrid Vanherle op vakantie en ze moest haar annulatieverzekering uiteindelijk niet aanwenden want Axel Witsel en de Rode Duivels werden na de 1-3-nederlaag uitgeschakeld. Over het feit dat de Belgian Red Flames op een zucht van het volgende groot tornooi staan, het EK 2017 in juli en augustus volgend jaar bij onze noorderburen in Nederland, wordt jammer genoeg met geen woord gerept.

Bondscoach Marc Wilmots tot tijdens het duel met Wales nog op handen gedragen. Ook hij ondervond inmiddels hoe snel het in voetbal kan verkeren. Foto - Sportpix.be/David Catry

Bondscoach Marc Wilmots tot tijdens het duel met Wales nog op handen gedragen. Ook hij ondervond inmiddels hoe snel het in voetbal kan verkeren. Foto – Sportpix.be/David Catry

De Humo van dinsdag 5 juli 2016 is te verkrijgen in de krantenwinkel voor de prijs van 3 euro 50 en daarin kan U ook nog de column ‘Vrouwen en kinderen’ van Jan Mulder lezen en verder ook nog over de opwarming van het klimaat, de Brexit en de 7 hoofdzonden van Cristiano Ronaldo, die op woensdag 6 juli 2016 met Portugal in Lyon de eerste halve finale speelt van het EK 2016 tegen Wales met Gareth Bale, zijn teamgenoot bij Real Madrid.

Voor nog meer foto’s rond België – Wales op het EK 2016 in Rijsel van David Catry ga naar:

Sportpix.be

Voor nog meer over België – Wales ga naar:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de Belgian Red Flames en het EK 2017 via:
Vrouwenteam.be

Share