Share

Louisa Nécib, die het voorbije seizoen met Lyon de UEFA Women’s Champions League tegen VfL Wolfsburg met Tessa Wullaert, de Franse landstitel en de Franse beker won, maar begin juni in het huwelijk trad met de Algerijnse international Liassine Cadamuro-Bentaïba, bevestigde op maandag 4 juli 2016 aan de Franse sportkrant L’Equipe dat het Olympisch voetbaltornooi met ‘les Bleues’ haar laatste sportieve uitdaging wordt. Na de Olympische Spelen in Brazilië zet ze definitief een punt achter haar carrière.

Louisa Nécib hield tijdens haar voetballoopbaan haar privéleven altijd goed afgeschermd voor de media. Daardoor kwam iedereen pas op het allerlaatste moment te weten dat ze dit jaar in het huwelijk trad. Zo gaf Wendie Renard, de aanvoerster van Lyon en ambassadrice tijdens het EK 2016 in de speelstad waar op woensdag 6 juli 2016 de eerste halve finale plaats zal vinden, aan de vooravond van de finale van de UWCL in Reggio Emilia aan dat Louisa Nécib ging stoppen met voetballen na de Olympische Spelen in Rio.

Na 3 Europese titels in de UEFA Women’s Champions League waarin ze 66 keer in actie kwam, 9 Franse titels (met 231 competitieduels in de D1 Féminine achter haar naam) en 6 Franse bekers hoopt de technisch vaardige speelster haar carrière op een mooie noot af te sluiten met het nationale vrouwenvoetbalteam van Frankrijk. “Met Lyon was het een prachtig afscheid, ik had niet beter kunnen hopen. Maar om het helemaal perfect te maken heb ik eigenlijk nog een medaille op de Olympische Spelen nodig”, zo verklaarde ze aan L’Equipe op maandag 4 juli 2016.

U kan haar nog twee keer aan het werk zien in de voorbereiding op de Olympische Spelen 2016 namelijk in Parijs met Frankrijk tegen China (op zaterdag 16 juli) en in het laatste oefenduel op Franse bodem tegen Canada in Auxerre op zaterdag 23 juli 2016.

Lees ook nog haar interview in L’Equipe van maandag 4 juli 2016:
L’Equipe

Lees ook nog via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Share